Vejen til drømme bilen

Flexleasing er din vej til drømmebilen – men der er nogle ting som du skal være opmærksom på!

Med flexleasing vil du få mere bil for de samme penge, da kapitalbindingen er mindre og fleksibiliteten større og samtidig sikrer du dig mod eventuelle ændringer i registreringsafgiften. Flexleasing er det helt rigtige valg, når du ønsker en bil som koster mere end kr. 300.000 inkl. moms og registreringsafgift.

Men det gode tilbud er ikke altid et godt tilbud, det skyldes, at der ikke rigtig er nogen fællesnævner for, hvordan et leasingtilbud skal sammensættes.

Som udgangspunkt består en leasingaftale af følgende:

  1. Anskaffelsespris på bilen – inklusiv hjemtagelse, toldbehandling og klargøring
  2. Restværdi på bilen ved leasingaftalens udløb
  3. En månedlig leasingydelse

Andersen Leasing A/S er ikke bilforhandler – vi har således ikke en avance på bilen som en bilforhandler normalt har.

Andersen Leasing A/S indtjening er baseret på kontraktrenten – intet andet! Vores indtjening ligger i forskellen mellem indlåns- og udlånsrenten.

Afskrivningen på en bil som leases gennem Andersen Leasing A/S, er ekskl. afgifter og moms hvilket gør det en del lettere at håndtere bilen når leasingkontraktren udløber.

Som leasingkunde skal man være opmærksom på en meget vigtig faktor, om restværdien afspejler den forventede værdi på bilen på det frie marked ved udløb af leasingaftalen.

Hos Andersen Leasing A/S tilstræber vi at lægge afskrivningsprofilen op ad det tyske marked, så bilen efter endt leasing kan sælges på det tyske marked, eller leases ud til en anden leasingtager, til en realistisk salgsværdi.

Det kan være vanskeligt at gennemskue om restværdien i en leasingaftale er realistisk, da den typisk oplyses ekskl. moms og registreringsafgift.

Man kan som leasingtager gå ind på den tyske hjemmeside www.Mobile.de og søge på en tilsvarende bil som man gerne vil lease (samme model, årgang, udstyr og km) og kontrollere om bilen bliver nedskrevet ift. anskaffelsesprisen – typisk skal der afskrives cirka 20 % det første år og derefter cirka 15 % årligt, hvis du har et kørselsbehov på 20-25.000 km årligt.

Hvis der ikke afskrives nok, har du fundet den væsentligste årsag til den billige leasingydelse, og du vil ved leasingaftalens udløs stå med en bil som ikke kan realiseres til den aftalte restværdi. Det man har sparet ved at få en meget lav månedlig leasingydelse, sætter man til, når man skal betale for at kunne komme ud af sin eksisterende leasingkontrakt.

Konklusionen er, at det gode tilbud på ingen måde behøver at være det bedste tilbud, og den lave månedlige ydelse kan skyldes at leasingtilbuddet er sammensat forkert for dig som kunde.

Så husk:

  • Tjek at prisen på en tilsvarende bil i Tyskland, svarer til din pris som den skal indgå til i Leasing kontrakten.
  • Tjek om der er yderligere omkostninger end dem som fremgår af tilbuddet
  • Tjek restværdien – svarer den til en tilsvarende bil i Tyskland minus 20 %
  • Er du i tvivl om noget – så spørg dit leasingselskab. Alt kan forklares.

Derudover kan det være en god ide, at kontrollere, om tilbuddet er inkl. hjemtransport, toldbehandling, klargøring og månedlig administrationsgebyr, da dette ofte er poster som mange ”glemmer” og så bliver det let kr. 15 – 25.000 + moms dyrere end først antaget.

Går du i tanker om at lease er du altid velkommen til at kontakte Andersen Leasing A/S for et uforpligtigende møde, hvor vi står til din disposition.